Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’art urbà s’apodera de La Model
  • CA

L’antiga presó de La Model, que l’ajuntament transformarà per acollir noves zones verdes, ha vist la primera transformació gràcies a artistes com Kenor i Ekosaurio, que han pintat les parets de l’històric edifici. Es tracta d’una iniciativa de la productora d’art urbà, Rebobinart, per celebrar els seus 10 anys de trajectòria.

Els murals van començar a dissenyar-se dilluns 5 de setembre, gràcies al talent d’un gran nombre d’artistes amb “trajectòries contrastades i amb una projecció internacional”, segons la productora. Durant el mes de setembre es pintaran els murs del carrer Provença, que comptaran amb la firma d’artistes com Miúkula, Núria Toll o Uriginal, més enllà del conegut Kenori. Però aquí no acaba tot. Qui passegi pel voltant de l’antiga presó, veurà que artistes com Pep Walls, Noble o Pol Pintó han pintat les parets que donen al carrer Rosselló.

Una selva a la presó

De tots aquests artistes, Kenor és un dels que ja ha deixat el seu segell amb l’obra ‘Impulse’, que ha trigat només 4 dies a acabar. L’artista barceloní ha dissenyat una obra impulsiva caracteritzada per formes geomètriques i colors molt vius. No és l’única obra que fa a Barcelona. Les parets del carrer Pere IV, al barri de Provençals del Poblenou, també tenen la seva firma.

Qui també ha deixat la seva empremta és Ekosaurio, un artista urbà de Puerto Rico que fa 15 anys que va començar en el món de l’art urbà. Des del 2016 viu a Barcelona i es caracteritza per dissenys vius que et transporten a espais naturals. En aquest cas, segons explica Rebobinart, Ekosauria “ha portat un tros de selva a l’estructura crua i hostil de La Model” i ha col·laborat amb Aigües de Barcelona.

Una exposició dins La Model

Mentrestant, a l’interior de La Model s’està preparant l’exposició ‘Les parts no es pinten soles’, que pretén reflexionar dels reptes que té l’art urbà, però també de les tensions i polèmiques que genera. En aquest sentit, Rebobinart recorda el camí dels artistes i tot el que han treballat per ser reconeguts socialment. L’exposició es podrà visitar del dijous 6 d’octubre al divendres 4 de novembre de 2022.

En el desè aniversari de la productora, també s’organitzen rutes d’art urbà solidàries conjuntament amb l’associació ‘Vivir con Arte’ els diumenges 15 i 30 d’octubre. Aquestes rutes volen treure a la llum secrets i anècdotes del món del grafiti i de l’art urbà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa