Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enuig empresarial per la reobertura de les discoteques sense usar la pista de ball
  • CA

El Procicat ha aprovat que els locals d’oci nocturn puguin reobrir però amb sense fer ús de la pista de ball, segons han explicat les patronals de l’oci nocturn i han confirmat a l’ACN fonts del Govern. Segons ha informat la Fecasarm en un comunicat després de reunir-se amb la Generalitat, les discoteques i els locals d’oci nocturn podran reobrir les seves portes fins a les tres de la matinada i la pista de ball haurà d’estar ocupada per taules i cadires o només cadires. No podran admetre nous clients a partir de les 2h.

L’aforament estarà limitat al 50%, s’hauran de programar actuacions en directe i el públic haurà de portar mascareta mentre no estigui consumint. A més, hauran de portar un registre d’assistents i hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels assistents.

Durant una compareixença, el sotsdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat els motius de l’obertura al públic amb noves condicions i requisits. “Intentem oferir espais regulats que permetin l’oci perquè no es busquin alternatives en espais interiors que puguin ser un element de risc”, ha reconegut. “Hem buscat quines activitats poden desenvolupar aquests establiments, que siguin compatibles amb actes de menys risc”, ha dit.

Fecalon considera un “insult” la proposta

La patronal Fecalon, que agrupa discoteques de Barcelona ciutat i província, ha rebutjat en un comunicat les condicions de reobertura anunciades. Assegura que mantindrà l’acampada a la plaça Sant Jaume iniciada aquest dimarts. Considera “un insult” la proposta del Govern, que veu com una pretensió de convertir les discoteques en “bars” sense l’atractiu de la pista de ball.  

Critica que la Generalitat no accepti llançar un “pla de rescat” per al sector i exigeix que els locals puguin recuperar el seu horari normal d’activitat o almenys fins les 4 de la matinada. Sense una cosa ni l’altra, adverteixen, es veuran abocats a la “ruïna” i assenyalen que els bingos –sense les mateixes restriccions– els suposen ara una “competència deslleial”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa