Cinquanta alumnes s’han citat aquest cap de setmana per competir com a finalistes a la dotzena edició de The Fonix, el Concurs d’Anglès Interescolar de Catalunya. Han estat escollits entre més de 12.000 participants de 200 centres educatius de Primària, Secundària, Batxillerat i escoles d’adults.

És el segon any que la trobada compta amb un format renovat que facilita la integració del concurs a la diversitat de projectes educatius i línies pedagògiques innovadores. L’objectiu, però, segueix sent reforçar de forma lúdica la competència plurilingüe de l’alumnat i en especial l’ús de la llengua anglesa. Els participants s’organitzen en equips han de resoldre diversos problemes de manera creativa, aprofitant les noves tecnologies i el llenguatge multimèdia.

Enguany la temàtica dels reptes eren la igualtat de gènere i les llengües indígenes. El comitè avaluador ha escollit els 18 millors projectes, que els equips finalistes havien enviat en format de breus vídeos ara disponibles al canal de youtube del concurs. La final de The Fonix, dissabte al matí, s’ha pogut seguir per televisió a través de la Xarxa Comunicació.

Els premis són més que motivadors: estades lingüístiques a Irlanda, campaments d’anglès a Andorra, caps de setmana en cases de colònies de Fundesplai, cursos d’anglès en línia de Netlanguages i lots de material de l’editorial Cambridge University Press. El concurs el coorganitzen les escoles d’idiomes privades International House i l’entitat social Fundesplai – Fundació Catalana de l’esplai amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Guanyadors d’enguany

Els vencedors han estat Marta Cañadas, Adrià Garcia i Sidney Van Laake de l’Escola Progrés de Badalona per a la categoria més jove, de 5è i 6è de Primària; Carla Jara, Nerea Randino i Ariadna Miquel del Col·legi Adela de Trenquellón de Barcelona per a 1r i 2n d’ESO; i Maria Macià i Adrian Muñoz de l’escola Vedruna Carme de Sabadell per a 3r i 4t d’ESO. La categoria de Batxillerat la lideren Ainoa Cardó, Larisa Maria i Ielyzaveta Krysiatetska de l’escola Freta de Calella.

Pel que fa als adults, la categoria A1/A1+ se l’han adjudicada Joel Archaga, Abdlanassar Sebai i Mikael Koli del CFA Santiago Rusiñol de la Roca del Vallès, mentre que els guanyadors del nivell A2/A2+ són Joan Sadia, Khalid Ktari i Omar Serroukh de la mateixa escola.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa