Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament emetrà cada matí sessions d’exercici a casa i prepara una coreografia als balcons
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha llançat una campanya per a promoure l’esport a casa durant el confinament pel coronavirus, ha informat el consistori en un comunicat aquest diumenge. Sota el lema BCN es mou dins de casa, abasta un conjunt d’iniciatives lligades “a la promoció esportiva a casa” que inclou activitats tant per a famílies com per a gent gran, ha explicat el regidor d’Esports, David Escudé.

Com a part d’aquesta campanya, Betevé començarà a emetre sessions d’exercici diàries les 10h, i els centres esportius municipals proposaran activitats físiques a través de la plataforma Decidim.Barcelona. A més, el Institut Barcelona Esport posa en marxa un projecte específic destinat als professionals sanitaris, que a través de la pàgina web de l’entitat podran accedir a exercicis pensats per a ells “perquè puguin relaxar-se” i cuidar-se.

Escudé també ha animat a tots els esportistes a participar el 12 d’abril en un assaig de la coreografia del Fitness Day –que se celebra durant les festes de la Mercè– des dels seus balcons, una vegada es difongui el vídeo amb la seqüència d’exercicis de 10 a 15 minuts de la rutina. La proposta busca que el major nombre de persones, de totes les edats i en qualsevol condició física, surtin al balcó el dia assenyalat a les 12h per compartir plegades una mateixa sessió de fitnes.

En paral·lel, l’Oficina de l’Esport de Barcelona farà costat a clubs esportius perquè puguin adaptar el seu funcionament a les restriccions actuals, i el Barcelona Sport Film Festival obre una categoria especial per a curtmetratges sobre com s’adapta la pràctica esportiva al confinament pel coronavirus.

Els ciutadans que desitgin gravar-se fent exercici a casa també podran participar en un concurs específic per a barcelonins, que podran guanyar dorsals per a córrer en curses a la ciutat una vegada acabi el confinament. El primer premi seran dos dorsals per a qualsevol cursa barcelonina i el segon, dos més per a un competició de 10 quilòmetres de recorregut. Es farà la convocatòria d’un concurs ciutadà de vídeos curts, de 30 segons de durada màxima, que mostrin com cada família o cada persona es mou fent esport en el seu domicili

Més notícies
Grups de WhatsApp per pal·liar la soledat del confinament
Notícia: Grups de WhatsApp per pal·liar la soledat del confinament
Comparteix
'La Ventana' és una iniciativa d'un grup de psicòlegs que s'adreça a col·lectius vulnerables per diversos motius
Psiquiatre de l’Hospital del Mar: “No estem preparats per estar tancats amb la família les 24 hores”
Notícia: Psiquiatre de l’Hospital del Mar: “No estem preparats per estar tancats amb la família les 24 hores”
Comparteix
El director de recerca i docència de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del centre barceloní adverteix que "l'aïllament es complica a partir del desè dia"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa