L’Ajuntament confia que el mural de Subirachs tornarà a l’edifici Mercuri

Fonts municipals asseguren que l'escultura de l'exterior s'ha de conservar obligatòriament perquè forma part de les condicions per a la llicència d'obres

L’obra de Josep Maria Subirachs retirada de l’edifici Mercuri, a la Via Augusta amb el carrer Marià Cubí, tornarà a ser-hi quan s’acabin els treballs de rehabilitació integral de l’immoble. És el que espera l’Ajuntament de Barcelona.

Segons fonts municipals, el mural retirat que va causar alarma la setmana passada, tot i no estar protegit oficialment, es reconstruirà per decisió dels mateixos promotors. Les peces van ser retirades per poder tirar a terra el mur del que era el vestíbul de l’edifici però s’han guardat per tornar-les a posar, tot i que segons les mateixes fonts no està del tot decidit com es farà la reconstrucció, ja que depèn de criteris tècnics i de l’estat de conservació.

'La mesura de l'espai-temps', escultura de Josep Maria Subirachs, davant de l'edifici Mercuri de Barcelona / Canaan / Arxiu Subirachs

‘La mesura de l’espai-temps’, escultura de Josep Maria Subirachs, davant de l’edifici Mercuri de Barcelona / Canaan / Arxiu Subirachs

Una qüestió a part, i molt més garantida, és el futur de l’escultura que hi havia davant de l’edifici, a l’exterior. Es tracta de la peça La mesura de l’espai-temps, també de Subirachs, que s’ha de tornar a situar al lloc on era, perquè era una de les condicions que l’Ajuntament va introduir per atorgar la llicència d’obres. 

Nou comentari