L’Ajuntament canvia la ubicació d’un festival municipal per les protestes

L'Institut de Cultura de Barcelona decideix traslladar la Festa de la Ciència al Moll de la Fusta per les "circumstàncies particulars"

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), òrgan depenent de l’Ajuntament, ha decidit canviar la ubicació de la Festa de la Ciència per les “circumstàncies particulars que viu la ciutat els darrers dies”. Així ho ha justificat en un comunicat difós aquest migdia en què especifica que el festival es portarà a terme al Moll de la Fusta i no al parc de la Ciutadella tal com estava previst. 

Sobre el nou lloc per al festival, l’ICUB defensa que “permetrà gaudir d’aquest important esdeveniment de divulgació científica i tecnològica”. Tot i així, el canvi ha comportat la cancel·lació d’algunes activitats que s’havien de fer a espais de la Ciutadella, com ara els itineraris pel parc i altres que s’havien de fer al Zoo.

La 13a edició de la Festa de la Ciència se celebrarà el 26 i 27 d’octubre, és a dir, aquest cap de setmana. Dissabte i diumenge, precisament, hi ha convocades dues manifestacions que, previsiblement, comptaran amb gran participació. La primera serà el dia 26, en una convocatòria de l’independentisme. L’altra, al dia següent, és una manifestació constitucionalista convocada per Societat Civil Catalana (SCC).

Al festival es faran més d’un centenar d’activitats organitzades per centres de recerca, universitats, associacions, i altres entitats, segons detalla l’ICUB. Els continguts de difusió digital tindran rellevància en l’edició d’enguany ja que permeten reduir l’impacte ambiental. 

Nou comentari