Ajornen el concert de l’Apolo que havia de provar els testos ràpids

Primavera Sound, Fundació contra la Sida i Can Ruti deixen la iniciativa per a quan la situació de la covid-19 millori

El Primavera Sound, la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) han decidit ajornar l’estudi clínic d’un cribratge massiu en un concert, que estava previst per aquest mes a la Sala Apolo de Barcelona, fins que la situació epidemiològica millori, segons anuncien aquest dimarts en un comunicat. Els organitzadors de l’estudi consideren que, en el context actual de segona onada de la Covid-19, és “imprescindible evitar qualsevol situació que pugui contribuir a tensionar innecessàriament el sistema de salut i en solidaritat amb els esforços que es demanen a la ciutadania”.

“En consonància amb els departaments de Salut, Interior i Cultura i plenament conscients de la nostra responsabilitat social, hem decidit ajornar la seva realització en espera que millori la situació epidemiològica actual“, indiquen en el comunicat. Els impulsors de l’estudi ratifiquen el seu compromís per trobar solucions “eficients i científicament demostrades” per crear un “ambient segur” per a l’oci en espais tancats durant la pandèmia del coronavirus.

Segons havien explicat fa uns dies, l’estudi sobre el cribratge massiu d’un concert té per objectiu provar diferents fórmules que puguin garantir un ambient segur per a esdeveniments relacionats amb l’oci, com determinar l’eficàcia dels tests ràpids de detecció d’antígens com a estratègia de cribratge. L’estudi ha d’incloure tests ràpids i proves PCR, abans i uns dies després del concert, i estava previst que hi participessin un miler de persones, amb l’obligatorietat de portar la mascareta durant l’esdeveniment, excepte en el moment de consumir begudes.

Nou comentari