Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
35.000 persones visiten una Ciutat dels Somnis especialment sensible amb el medi ambient
  • CA

Unes 35.000 persones han visitat la tercera edició del nou festival de la infància La Ciutat dels Somnis al recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona, en una edició protagonitzada per la divulgació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU. S’ha ampliat la durada, celebrant-se del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, amb més de 120 activitats i experiències per a tota la família que uneixen diversió, educació, jocs, esports i valors, segons un comunicat de Fira de Barcelona.

El saló està organitzat per Fira de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració de més de 40 entitats, institucions i organitzacions.

Una ciutat imaginària

La Ciutat dels Somnis ha recreat una ciutat imaginària en 17.000 metres quadrats del palau 2 i la plaça de l’Univers, on institucions, organitzacions i associacions han difós com es pot aconseguir un futur més sostenible complint els ODS. El 40% de materials del saló procedeixen del reciclatge, s’ha eliminat la moqueta en els passadissos i zones comunes, s’ha fet servir paper reciclat en invitacions i acreditacions, i s’han suprimit ampolles i gots de plàstic, entre d’altres accions.

La presidenta de La Ciutat dels Somnis, Núria Basi, ha destacat aquesta aposta per difondre els ODS i per un model que combina diversió i formació pedagògica, a través de l’educació i l’entreteniment, “perquè els més petits aprenguin jugant”.

Solidaritat

A més el festival ha col·laborat aquest any amb la fundació Somiar Despert, ha entregat més de 2.500 invitacions a entitats socials que ajuden les famílies més desfavorides, i donarà a associacions vinculades amb menors una part del material que s’ha fet servir en el saló i material escolar.

Entre les més de 100 activitats, que els nens han jugat a imaginar-se el seu futur com a adults, han destacat espais que recreen una ciutat com l’Ajuntament, la Diputació, la guarderia, el supermercat, la clínica veterinària, el cinema, el port, la fira de mostres, un parc tecnològic o una gran zona esportiva.

S’han omplert els estands de la Fundació del FC Barcelona, el RCD Espanyol, la Secretària General de l’Esport de la Generalitat i la Pista Multideportiva, on els visitants han practicat esports i alhora han conegut els valors que comporten, com l’esforç, el respecte a l’oponent i la solidaritat.

Uns altres dels punts amb més afluència han estat la pista de Smart mobility de patinets elèctrics, ‘l’escape room’, ‘l’atelier’ i el gran escenari del festival.

 

Més notícies
La Ciutat dels Somnis obre les portes a un entreteniment sostenible i conscient
Notícia: La Ciutat dels Somnis obre les portes a un entreteniment sostenible i conscient
Comparteix
La cita hereva del Festival de la Infància mostra als petits la importància de tenir cura del planeta a través de jocs
La Ciutat dels Somnis ensenya els infants a cuidar el planeta en una edició més llarga
Notícia: La Ciutat dels Somnis ensenya els infants a cuidar el planeta en una edició més llarga
Comparteix
Hi haurà més de 120 activitats al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, del 27 de desembre al 30 i del 2 de gener al 4

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa